Meistä

Opintopiireillä on pitkä historia Suomessa. Suomen eOppimiskeskus on mukana Erasmus+ rahoitteisessa projektissa, jossa päivitetään opintopiiritoimintaa digiaikaan yhdessä amerikkalaisen Peer 2 Peer Universityn (P2PU) kanssa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on opintopiiri?

Opintopiirit ovat ryhmiä, joissa opiskellaan yhdessä, ja joissa opiskeltavat aiheet valikoituvat osallistujien kiinnostuksen mukaan.

Opintopiirit ovat kaikille avoimia, maksuttomia ja lyhytkestoisia (tapaamisia yleensä 3-8). Opintopiirit kokoontuvat kirjastoissa, kahviloissa tai muissa kaikille avoimissa tiloissa.

Opintopiirin käytännön järjestelyistä (esimerkiksi tilavarauksista) vastaa opintopiirin ohjaaja. Ohjaajan ei tarvitse olla järjestämänsä opintopiirin aihealueen asiantuntija tai opettaja vaan kanssaopiskelija.

Mitä opiskelumateriaaleja opintopiireissä käytetään?

Opintopiireissä käytetään ilmaisia ja avoimia verkkokursseja ja muita materiaaleja.

Opintopiirissä voi käyttää mitä tahansa kurssia, kunhan se on osallistujille maksuton eikä riko kurssin tarjoajan palveluehtoja. Lista tällä hetkellä käytössä olevista kursseista löytyy täältä: opintopiirit.p2pu.org/courses

Pitääkö minun antaa henkilökohtaisia tietojani osallistuakseni opintopiiriin?

Opintopiireihin ilmoittaudutaan nimellä, puhelinnumerolla ja/tai sähköpostiosoitteella. Nämä tiedot tarvitaan, jotta opintopiirin ohjaaja saa tarvittaessa yhteyden osallistujiin. Muihin tarkoituksiin tietoja ei käytetä.

Opintopiirin ohjaajan tulee lisäksi luoda itselleen käyttäjätili.

Yksityisyyteen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä: support@p2pu.org ja info@eoppimiskeskus.fi

Maksaako opiskelu?

Osallistuminen opintopiireihin on maksutonta.

Saanko kurssin jälkeen todistuksen / arvosanan?

Suomen eOppimiskeskus ry ja P2PU eivät myönnä tutkintotodistuksia. Jos haluat osallistumistodistuksen, käänny opintopiirin ohjaajan puoleen.

Mikä on Peer 2 Peer University?

P2PU on voittoa tavoittelematon järjestö. Se on rekisteröity Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Se toimii myös Kanadassa ja Etelä-Afrikassa. Järjestön tavoitteena on edistää avoimia koulutusmahdollisuuksia ja koulutuksellista tasa-arvoa.

Mikä on Suomen eOppimiskeskus ry?

Suomen eOppimiskeskus ry on valtakunnallinen yhdistys, joka edistää verkko-opetuksen ja digitaalisten opetustoteutusten käyttöä, tutkimusta ja kehittämistyötä yrityksissä, oppilaitoksissa ja muissa organisaatioissa yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Mikä on Learning Circles in Libraries -hanke?

Learning Circles in Libraries on Erasmus+-rahoitteinen kolmivuotinen hanke (2018-2021), jota toteuttavat Suomen eOppimiskeskus ry:n lisäksi The Information Society Development Foundation, FRSI (hankkeen koordinaattori, Puola), Cologne City Library (Saksa), Progress Foundation (Romania), Braga City Library (Portugali) ja Peer 2 Peer University (Yhdysvallat). Tavoitteena on parantaa, laajentaa ja tehostaa oppimismahdollisuuksia aikuisoppijoille. Hankkeen avulla tarjotaan hyödyllisiä oppimissisältöjä verkossa sekä toteutetaan opintopiirityöskentelyä verkko-oppimisen tueksi. Lue lisää: https://eoppimiskeskus.fi/projekti/learning-circles-in-libraries/

Kuka voi olla opintopiirin ohjaaja?

Kuka tahansa voi ohjata opintopiiriä. Opintopiirin perustamista varten tarvitset P2PU:n käyttäjätilin. Olemme aloittaneet suomenkielisen ohjaajamateriaalin tuottamisen. Pääset tutustumaan siihen täältä.